site maker

Kennis maken met muziek

Lees meer over de kennismakingscursus voor kinderen v.a. 7 jaar, en over het muziekproject voor de basisschool, groep 5. 

Music@Meteren-class

Voor Muziekvereniging Meteren ontwikkelt en verzorgt MuzieklesGeldermalsen de Music@Meteren-class, een algemeen introductiejaar voor jonge muzikanten in de dop. Dit algemene introductiejaar start ieder nieuw schooljaar. Tijdens de cursus maken de kinderen kennis met de eerste beginselen van het muziek maken. Ze gaan aan de slag met klein percussie, spelen op de blokfluit, er wordt gezongen, er zijn demonstraties van instrumenten, en de kinderen repeteren een paar keer met het jeugdorkest, waarna ze ook een aantal keer gaan optreden. De cursus is voor kinderen vanaf 7 jaar en vindt plaats in de Mr. Aafjesschool in Meteren, op de dinsdagmiddag. Tijdens Kids in Concert in juni wordt de cursus met een spetterend optreden afgesloten. Voor Kids in Concert/Music@Meteren-class ontving de muziekvereniging op 6 november 2014 de Jo de Gramprijs van de gemeente Geldermalsen. Dit is een aanmoedigingsprijs voor initiatieven die betrekking hebben op culturele uitingen, voornamelijk voor de jeugd. Meer info over de Music@Meteren-class staat op de site van de muziekvereniging in Meteren.

Muziekproject basisschool groep 5

Speciaal voor groep 5 van de basisschool ontwikkelde Sylvie de Lyon een muziekcursus van 8 lessen. In deze cursus maken de kinderen een ontdekkingsreis waarbij ze op zoek gaan naar muziek. Ze ontdekken muzieknoten, ritme, instrumenten en leren zelfs een liedje op de blokfluit. Tijdens de lessen wordt gewerkt naar het slotconcert waarbij de kinderen samen met de plaatselijke muziekvereniging laten zien wat ze in de lessen hebben ontdekt.
Dit project draait nu al een aantal jaren succesvol op OBS De Hobbitstee, samen met harmonie Aurora in Leerdam, en heeft inmiddels navolging gekregen op de basisscholen in Rhenoy en in Rumpt, samen met muziekvereniging Voorwaarts uit Rumpt en op basisschool D’n Bogerd in Geldermalsen, samen met muziekvereniging Prinses Marijke.
De cursus is opgenomen in de Cultuurkist van WelzijnGeldermalsen. Scholen uit de gemeente Geldermalsen mogen iedere periode enkele projecten uit deze Cultuurkist aanvragen.