Een beginnersgitaar kopen

De meeste leerlingen beginnen op een akoestische gitaar met nylon snaren. 

Te goedkoop = vaak miskoop

Een beginnersgitaar hoeft geen kapitalen te kosten, maar koop ook weer niet de goedkoopste want de kans dat er iets aan de gitaar mankeert of gaat mankeren is erg groot. Denk aan snaren die aanlopen, de hals die krom trekt, stemmechanieken die niet goed functioneren etc. Een slecht instrument belemmert de leerling in zijn leerproces! Een fatsoenlijke nieuwe beginnersgitaar kost rond de 120 euro of meer. Speel op safe en kies voor gerenommeerde merken als bijvoorbeeld Yamaha, Fender of Ibanez. Salvator Cortez CC 22 is ook een leuke optie. Neem bij twijfel even contact op.

4/4 of 3/4

Naast een gewone standaard maat gitaar (4/4) bestaan er ook kleinere modellen, zoals 3/4 of 1/2. Vooral bij jongere leerlingen wordt vaak op een wat kleiner model gitaar gestart, meestal de 3/4. Twijfelt u over welke maat gitaar het meest geschikt is, neem dan contact op om met uw zoon of dochter een gitaar te komen "passen".

Yamaha CGS 103A NT 3/4

Een leuke 3/4 beginnersgitaar is bijvoorbeeld de Yamaha CGS 103A.

Fender ESC 80 3/4

Ook Fender heeft een leuke 3/4 beginnersgitaar, bijvoorbeeld de ESC 80.

Yamaha C40

Van de standaard maat 4/4 gitaren is bijvoorbeeld de Yamaha C40 een leuke beginnersgitaar.

Handige accessoires

Ook handig om te hebben zijn: 
- stemapparaatje
- muziekstandaard
- voetenbankje
- gitaarstandaard
- gitaarhoes

Het kan voordeliger zijn om bij een bepaalde winkel alles in een keer te kopen, dan krijg je een zogenaamde bundelkorting. Maar de genoemde accessoires kun je eventueel ook later aanschaffen, of zijn leuk om cadeau te krijgen. Koop wel meteen een gitaarhoes, zodat je je instrument veilig kunt vervoeren. 

(Internet)winkels waar bovenstaande gitaren en accessoires te verkrijgen zijn, bijvoorbeeld:

Music All In

Bax-shop

Thomann

Eerst een gitaar huren behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld bij muziekwinkel Van Ginkel in Wijk bij Duurstede. Huurkoop is daar ook een optie. 

Website Software