Groepsles gitaar voor basisscholieren

Naast individuele lessen is het ook mogelijk om groepsles akoestisch gitaar te volgen. De groepsles is specifiek bedoeld voor kinderen van de basisschool, v.a. 7 jaar. Het traject bestaat uit 3 opeenvolgende cursussen. De cursussen gaan door bij een minimum aantal deelnemers van 4 leerlingen per cursus. Instromen in de eerste cursus: zo mogelijk ieder nieuw schooljaar. 

Bij voldoende animo start in september 2023 een nieuwe cursus Introductie Gitaar. 

Introductie Gitaar (akoestisch)

99 euro

De cursus Introductie Gitaar gaat in op de eerste beginselen van het gitaarspelen: onderdelen van de gitaar; namen van de snaren; stemmen; houding; het gebruik van de linkerhand, rechterhand (duim, wisselslag) en plectrum; de eerste (vereenvoudigde) akkoorden; de eerste noten; de eerste liedjes (en we zingen er ook nog bij!)

De cursus Introductie Gitaar bestaat uit 10 lessen van 40 minuten in de periode september / december en wordt gegeven op woensdag- of donderdagmiddag.

De cursus start bij minimaal 4 deelnemers. Kosten van deelname bedragen 99 euro, hierbij is het lesboekje inbegrepen, voor een gitaar moet de leerling zelf zorgen. Nog geen gitaar? Lees dan eerst deze informatie.

Inschrijven:
Neem contact op met Sylvie de Lyon.

Gitaar Beginners 1

225 euro

Als een leerling na de cursus Introductie Gitaar de smaak te pakken heeft, dan kan hij of zij verder in de groep Gitaar Beginners 1. We bouwen verder op de kennis en vaardigheden die in de introductiecursus is opgedaan via de gitaarmethode Essential Elements for Guitar van Hal Leonard. Deze (Engelstalige) methode is bijzonder geschikt voor het groepsonderwijs waarbij ook het samenspel veel aandacht krijgt.

De cursus Gitaar Beginners 1 bestaat uit 20 lessen van 40 minuten in de periode januari / juni en wordt gegeven op dezelfde lestijd als de voorgaande cursus Introductie gitaar. Kosten van deelname bedragen 225 euro, hierbij is het boek inbegrepen. De cursus start bij minimaal 4 deelnemers. 

Gitaar Beginners 2

Leerlingen die de cursus Gitaar Beginners 1 hebben gevolgd kunnen vervolgens nog verder in de cursus Gitaar Beginners 2. Deze cursus start bij minimaal 4 deelnemers en duurt een volledig schooljaar. Leerlingen worden hierover t.z.t. geïnformeerd. E.e.a. is afhankelijk van het onderlinge niveau.

Inschrijven

Neem contact op met Sylvie de Lyon.

foto certificaten Intr Gtr

Certificaat-uitreiking
Aan het eind van de cursus Introductie Gitaar ontvangen de kinderen een cerificaat van deelname.

WYSIWYG HTML Editor